İZMİRİM KREDİ KARTI PROJESİ

Ege'nin İncisi İzmir için yapılan ilerici ve geliştirici faaliyet her zaman ilgi ve coşku ile takip edilmektedir. Çünkü kentimiz, "hamurunda" var olan zenginlik, hoşgörü ve derinlik ile harmanlanan bir potansiyel ile aydınlanmakta, aydınlatmaktadır.

Dünyadaki tüm önemli merkezlerinde olduğu gibi kentimizin de kendine ait sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlar, artan göç ile birlikte kentimize özellikle son iki yılda yüzde 13,1 işsizlik ve yüzde 38 suç oranı olarak yansımaktadır. Kentin mirasçıları olan bizler, belki de bazen bu gibi konular hakkındaki çabalarımızı hayata geçirmek isterken başlangıcı oluşturacak o önemli anı ararız.

İşte bu arayıştan hareketle; İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, Türk Ekonomi Bankası ile kentimizde başka türlü bir ilgiye, coşkuya ve "aydınlanma"ya katkı yapmak üzere farklı bir projeye imza atmıştır. Projemizin adı şehrimizi kucaklayan samimi bir isimdir : "İZMİRİM KREDİ KARTI".

Projemiz, bankaların birbirleriyle yarışarak vatandaşa kredi kartı dağıttıkları projelerden biri olmamıştır. Projemizin amacı, doğduğumuz ve doyduğumuz şehrimizden aldığımızı yine şehrimize ve hemşerilerimize döndürmemizi sağlamıştır.

İzmirim Kredi Kartı'nın alışverişte kullanımı vasıtasıyla Vakfımıza aktarılan fon, şehrimizde eğitim, sağlık ve spor ile ilgili çalışmaların artırılması için kullanılmıştır. Kısacası yine İzmir ve İzmirli kazanmıştır.

Bu kartla alışveriş yapan her kart sahibi, kartın tüm avantajlarından yararlanmış aynı zamanda da harcadığı her yüz liranın bir lirasını uygulanacak projelere aktarmıştır.

Biriken bu meblağ ile bir havuz oluşturulmuş, ilk etapta gençler ve çocuklara yönelik eğitime ilişkin sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirilmiştir.

İlk Sosyal Sorumluluk Projemiz için çeşitli kurum ve sivil toplum örgütlerinden oluşturduğumuz Danışma Kurulu'nda önerilen çeşitli projeler içinden "Göz Sağlığı Taraması" yapılmasına karar verilmiştir. Projemiz kapsamında 100.000 çocuğumuzun göz sağlığı taraması gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 16 çocuk göz ameliyatı olmuş, 6.702 çocukta göz kusurları tespit edilmiş, 632 gözlük verilmiş, tedavileri yaptırılmış ve proje başarı ile tamamlanmıştır.

Bu fonda birikim devam ettiği için 2009 yılında TEB ile yeni bir protokol yapılarak yeni bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. Bu proje kapsamında; İzmir spor kulüplerinin kentimizde yaşayan genç ve çocuklarımız için çeşitli spor dallarında ücretsiz kurslar açtığı, kentimizin sportif faaliyetlerinde aktif yönde katkı sağladıkları ve bu sayede kent ekonomisine fayda sağladıkları tespit edilmiştir. Ayrıca bu kulüplerin İzmir ekonomisi için çok önemli olan süper lige çıkma mücadelelerinin de desteklenmesi amacıyla İzmirim Kredi kartından gelen gelirlerin İzmir Kulüplerine performansa dayalı teşvik sistemi projesi kapsamında kullanılmasını amaçlamıştır. İzmir spor kulüpleri bu kapsamda yeni bir canlanma yaşamıştırlar.

2010 -2011 eğitim öğretim dönemini kapsayan projemiz ise “Deniz Görmeyen Çocuk Kalmasın” projesidir. Bu proje ile kentimizin merkez ilçelerinde, özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının okuduğu okullar İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile tespit edilmiştir. Seçilen okullar ile projemiz gerçekleştirilmiştir. Projemizde öğrenciler okullarından alınarak ilk olarak rehber eşliğinde Körfez turu yaptırılıp, ardından İzmir’in en önemli ören yerlerinden olan Agora Ören Yeri gezdirilerek, gezi boyunca öğrencilerimizin her türlü iaşesi de tarafımızca karşılanmıştır.

Projemiz ile İzmir'de deniz görmemiş çocuklarımıza hem deniz sevgisini aktarmayı hem de İzmir'i tanıtmayı amaçlayarak İzmir'in geleceği olan 13.000 öğrencimizi körfezle buluşturma mutluluğunu yaşadık.

2011 yılı sonunda “İzmirlim Kredi Kartı” projesi başarıyla tamamlanmıştır.